Ástund en Hrímnir            Bezoek ook onze WEBSHOP        

In onze shop, die op afspraak geopend is, vindt u een ruim assortiment zadels hoofdstellen, bitten en springschoenen uit de collectie van Ástund en Hrímnir. Daarnaast een kleding- en accessoire-collectie.
Magneettherapie producten van Veredus,
en vanuit de natuurgeneeskunde praktijk voedingssupplementen, eczeemolie, wondverzorgingsproducten en meer.
De nieuwe  Ástund winter overall


Het nieuwe model heeft een slanker silhouet en is gemaakt van een ademende goed waterafstotende soepele stof.
De overall zit uitermate comfortabel en warm wanneer je op je paard zit, maar is ook prettig om te dragen tijdens stalwerkzaamheden of bij het kijken bij cursussen en wedstrijden. Nu € 299,=


Nieuw in de collectie
Döbert zwepen
Sedert meer dan 100 jaar doet de befaamde firma Döbert de traditie in de paardensport voortduren door het bezorgen van kwaliteitsvol materiaal. Sedert meerdere generaties worden zwepen vakkundig op ambachtelijke wijze vervaardigd uit het beste materiaal.

Ástund is een origineel, officieel geregistreerd, IJslands merk. stund maakt zadels, hoofdstellen, bitten en andere producten naar eigen ontwerp in eigen werkplaats.

De zadels worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. De vakbekwame zadelmakers begeleiden hun produkt van begin tot eind, hetgeen een constante kwaliteitscontrole betekent.
De Ástund-zadels zijn gemaakt van top kwaliteit leer en bevatten een boom van een speciale lichte houtsoort: Spring-wood. De zadels zijn dus licht in gewicht en in zeer bijzondere mate paard-vriendelijk. Vooral deze paardvriendelijkheid en de perfecte pasvorm heeft ook van Linda Tellington Jones een grote Ástund-fan gemaakt. De pasvorm van de zadels is dusdanig dat het gebruik van een staartriem meestal overbodig is. De zitting van de stund zadels bevat een dunne foampad of ribzit, waardoor deze zadels ook uitermate ruiter-vriendelijk zijn.

AIR
Enkele modellen uit de collectie zijn verkrijgbaar met Airbags in de kussens. De Air zorgt voor een optimale verdeling van het ruitergewicht en geeft het paard alle mogelijkheden om de rug en schouders vrij te laten bewegen. Sinds kort kunnen wij zelf de Air zadels indien nodig bijvullen.

Plus
Een aantal modellen zijn ook verkrijgbaar in de plus uitvoering. Dit is een onderkant zonder stegen met brede kussens, die voor een optimale verdeling van het ruitergewicht zorgen, waardoor het paard zijn rug vrij kan bewegen.

Epona
Een zadel modern zadel met een iets diepere zit. Close contact en gemaakt van bijzonder hoogwaardig leer.

Xenophon
Een zadel met een diepe zit. Wij noemen het ook wel het "recht op zit" zadel. Geeft fantastische ondersteuning en zorgt voor een goede houding van de ruiter.Geeft het paard extreem veel schoudervrijheid.


Wakanda

Het nieuwste model uit de Ástund collectie.
Super soft seat and panels with a narrow twist and cross webbing to suit female riders better.
Very lightweight only 5.8kg. Close contact, supportive knee rolls and medium deeply soft seat.
Extremely soft panels which makes this saddle exceedingly horse friendly.
Wakanda is a name from Indians Sioux tribe and means "Posses inner magical powers"

Special
De special is een veelzijdig zadel. Het is bijzonder geschikt voor het recreatief rijden en voor het rijden van de IJslandse gangen. Het heeft een goede zit, met gel-pad en wrongen op het zweetblad waardoor een optimale beenligging vanzelfsprekend wordt. Dit zadel is ook verkrijgbaar met een rib-zit. Deze rib is zo gemaakt dat je toch een goed contact met het paard blijft behouden. Je zit er echt in en niet erop.

Winner
Een zadel met een wat diepere zit waarbij de ruiter een goede ondersteuning ervaart. Is ook verkrijgbaar zonder stegen (plus uitvoering) en natuurlijk ook met Air. Het favoriete zadel van Siggi Mar.


Hera

Een nieuw merk wat uitgebracht wordt onder de supervisie van de zadelmakerij op IJsland van Ástund. Een kwaliteitszadel voor een redelijke prijs.  Er zijn drie types in verschillende maten verkrijgbaar:
De Invictus en de Hercules kosten 1995,00 euro.
De Pegasus, mede ontwikkeld door Stoeterij van 't Ilperveld en Siggi Már, is een heel fijn boomloos zadel met kopijzer prijs 1395 euro. Een boomloos zadel, waarbij er close-contact met het paard bestaat. Geeft de ruiter het gevoel zonder zadel te rijden, maar met meer stevigheid en balans.
 

Voor meer informatie over de Ástund producten kunt U ook kijken op de Ástund website: www.astund.is. LET OP! De prijzen op de Ástund website zijn exclusief BTW en vracht.