Cursussen 2019
 

Eendaagse rij-cursus 'Tölt en Zit in Balans'

Het voorjaar komt er straks weer aan. Tijd om serieus stil te staan bij het opstarten van de basistraining na de  winter periode. Belangrijk is altijd weer de basis van het paardrijden: een sterk en gebalanceerd paard en dito ruiter!

Yvonne Groven (trainer B) geeft  verschillende rij-cursussen  o.a."Zit en Balans", waarbij ze alle aandacht schenkt aan een harmonieuze houding en de hulpen op het paard. "Tölt met takt en balans" , leer samen met je paard in balans tölten. Zie hieronder. Inschrijven kan via de webshop

Eendaagse cursussen met Siggi Mar in 2019

Zaterdag 13 april 2019
Zondag 26 mei 2019
Zaterdag 24 augustus 2019

Maximaal 10 deelnemers
Als wedstrijd ruiter behoort Siggi al bijna 30 jaar tot de wereldtop. Al 10 keer maakte Siggi deel uit van een WK-equipe, zowel voor IJsland als voor Nederland. Het WK 2011 sloot hij met Eilimi von Lindenhof af als Wereld Kampioen in de PP1, een onderdeel waarin hij op eerdere WK's al twee maal zilver in behaalde. In 2013 werd Siggi, nu met de bonte hengst Atli frá Norður-Hvammi, opnieuw Wereld Kampioen.
Siggi geeft trainingen, voor ruiters op ieder niveau. De lessen zijn individueel. De mogelijkheden van het paard - op grond van zijn bouw, spieren en mentale ontwikkeling - vormen het uitgangspunt. Respect voor het paard is daarbij het sleutelwoord. Inschrijven via de webshop.Eendaagse cursussen met Yvonne Groven in 2019

Afhankelijk van de cursus, maximaal 6 deelnemers. In de ochtend krijg je een privéles en in de middag rijden we op de ovaalbaan in groepjes van twee of kun je kiezen voor een tweede privéles.

Als dierosteopaat en natuurgeneeskundig therapeut voor dieren heeft Yvonne veel kennis en ervaring op het gebied van gezondheid en het bewegings-mechanisme van paarden. Daarnaast is zij Trainer B, heeft zeer veel ervaring met het beleren van jonge paarden, Natural-horsemanship en het werken aan de hand. Als wedstrijdruiter maakte zij 5 keer deel uit van de Nederlandse WK-Equipe. Momenteel brengt zij verschillende paarden uit in de sportklasse A.

Dag-cursus met Yvonne:

Zaterdag 9 februari 2019        VOL
Zaterdag 23 maart 2019         VOL
Zaterdag 11 mei 2019            VOL


De gasten-stal waar de paarden die meedoen met de cursus gehuisvest worden.

*
In het begin van de ochtend theorie en oefeningen zonder paard. Eind van de ochtend toepassen van de oefeningen te paard in de binnenbak.
Na de lunch les op de ovaal-baan

** de nadruk ligt bij deze cursus op het rijden van tölt met takt. In de ochtend les in de binnenbak en na de lunch op de ovaal-baan. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor jeugdruiters.