NAAR DE WEBSHOP

Voor informatie over de praktijk voor holistische diergeneeskunde kunt u terecht op www.hetilperveld.nl.

Ontvang de nieuwsbrief:
Naam: 
E-mail:


Voor een video impressie klik hier.

Voor informatie over de Ástund en Hrímnir collectie, klik op het logo of bezoek onze webshop hier

                    


 þráinn zet een wereldrecord en wint de Lanndsmót
 
Na zijn bijzondere prestatie, een wereldrecord (8.95) in de selectie voor de Landsmót heeft Þráinn frá Flagbjarnarholti zich nu ook tijdens de Landsmót in Reykjavik zeer succesvol gepresenteerd. Met slechts 0.03 onder zijn wereld record (8.92). Deze 6-jarige zwartbonte hengst die op IJsland door ons is gefokt heeft de hoogste score behaald in de categorie 6-jarige hengsten èn is ook het hoogst gekeurde paard van deze Landsmót.

Met een totaalscore van 8,92 kwam Þráinn erg dicht in de buurt van zijn eerdere wereldrecord van 8,95. Een uitzonderlijke prestatie, waarbij de constant hoge kwaliteit van Þráinn zowel in de eerste als in de tweede doorgang opvallend was. Onder zijn ruiter Þórarinn Eymundsson , die alom respect krijgt als trainer en voorbrenger, liet hij op indrukwekkende wijze de stevige concurrentie achter zich. Kijk hier de video van de breedingshow en hier de video van het interview op de landsmót.
 


 Nieuw zadel van Ástund!!
 
   

 Cursus Zit en Balans
 
 

Het voorjaar komt er straks weer aan. Tijd om serieus stil te staan bij het opstarten van de basistraining na de  winter periode. Belangrijk is altijd weer de basis van het paardrijden: een sterk en gebalanceerd paard en dito ruiter! Yvonne Groven (trainer B)  geeft de cursus Zit en Balans waarbij ze alle aandacht schenkt aan een harmonieuze houding en de hulpen op het paard. De cursus zal plaatsvinden op Stoeterij ’t Ilperveld. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van onder andere skippy ballen, ademhalingstechnieken, Franklin Balls, Balans teugel en de Anky Chair. Zowel op de grond als op het paard. De dag bestaat uit theorie, 2 x rijden en oefeningen op de grond.  Kosten zijn 80 euro per persoon, inclusief lunch, een box en biologisch hooi voor je paard. Inschrijven kan via de webshop

 

 Nieuwe cursus data voor 2018 met Siggi Mar
 
 

Als wedstrijdruiter behoort Siggi al bijna 30 jaar tot de wereldtop. Al 10 keer maakte Siggi deel uit van een WK-equipe, zowel voor IJsland als voor Nederland. Het WK 2011 sloot hij met Eilimi von Lindenhof af als Wereld Kampioen in de PP1, een onderdeel waarin hij op eerdere WK's al twee maal zilver in behaalde. In 2013 werd Siggi, nu met de bonte hengst Atli frá Norður-Hvammi, opnieuw Wereld Kampioen.
Siggi geeft trainingen, voor ruiters op ieder niveau. De lessen zijn individueel. De mogelijkheden van het paard - op grond van zijn bouw, spieren en mentale ontwikkeling - vormen het uitgangspunt. Respect voor het paard is daarbij het sleutelwoord. Inschrijven kan nu via de webshop.

Voor data's, zie de agenda.

 


 Successen op de NK 2016
 
Na een druk dekseizoen en slechts een zeer korte training behaalden Jaap en Djákni zilver in de vijfgangenproef.

Yvonne en Dimmi reden pas hun tweede wedstrijd en behaalden de Nederlandse titel in de T5.
 


 Nieuwe zadels van Hera in de shop!
 
Een nieuw merk wat uitgebracht wordt onder de supervisie van de zadelmakerij op IJsland van Ástund. Een kwaliteitszadel voor een redelijke prijs.  Er zijn drie types in verschillende maten verkrijgbaar: De Invictus en de Hercules kosten 2.195,00 euro. De Pegasus, mede ontwikkeld door Stoeterij van 't Ilperveld en Siggi Már, is een heel fijn boomloos zadel met kopijzer prijs 1.395,00 euro.
                     
 


Met een hoog gekeurde hengst en veulen fokken moet voor ieder betaalbaar zijn.
 
Wist u dat u bij ons alleen dekgeld betaald als uw merrie ook daadwerkelijk drachtig is gescand?


Kijk hier voor tarieven en dekvoorwaarden.

 


 
 

 

De nieuwste collectie van Hrímnir is binnen!
Reflect technology voor het welzijn van je paard:  'Your horse will enjoy the ride'
 

FOR THE WELL-BEING OF YOUR HORSE. BODY HEAT IS THE KEY
REFLECT® uses an ancient Chinese therapy of reflecting the body heat,
a form of energy that has a proven pain relieving effect.REFLECT® uses the body heat to ease muscle tension, increase blood circulation, reduce inflammation and speed up the healing process.
 Excellent fit
 YOUR HORSE WILL ENJOY THE RIDE
Before workout:
•   can be used to warm up your horse before training or competition.

After workout:
•   can be used to speed up recovery.
 
Te bestellen in de webshop of maak een afspraak voor de 'real life experience'  in de shop bij Stoeterij van 't Ilperveld.

 Nieuw in de shop: de kleding lijn van Hrímnir voor paard en mens
 
Eindelijk een deken die echt past bij IJslander. Gave jacks in mooie stoffen, trendy design en perfecte pasvorm. Nieuwe artikelen voor mens als paard.

 
Kopstuk met bewerkte frontriem   59 euro
Jacks, dames en heren AANBIEDING nu  209 euro
Prachtige,goed passende fleece deken  85 euro

85 euro
 
 Zomeraanbieding Aquatraining een week all in:  300,= euro.
Extra training richting het wedstrijd seizoen.  De Aquatrainer is uitermate geschikt als aanvullende training, of natuurlijk voor revalidatie-doeleinden bij pees-of rugproblemen. Anders dan bij zwemmen, waarbij het paard zijn lichaamsgewicht niet hoeft te dragen, is Aquatraining een functionele manier van trainen. Het paard stapt immers door het water in een gecontroleerd tempo, waardoor het looppatroon verbeterd wordt. Ook het concentratievermogen wordt geoptimaliseerd.
De voordelen van de Aquatrainer op een rijtje:
- onbelaste trainingsvorm
- individueel aan te passen door variatie in snelheid, waterhoogte en hellingshoek voor berg-op training.
- verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, coördinatie, balans en concentratievermogen.
Vanwege de specifieke aanpassingsmogelijkheden van het apparaat, luistert de afstelling zeer nauw met betrekking tot de paslengte van uw paard. Gedegen begeleiding bij de aquatraining, door een geschoolde professional, is dan ook van groot belang.

 Zondag 14 juni    Twee plaatsen in de A finale F1
 
Op de Breidablik een succesvolle F1 proef voor Yvonne. Zowel met Lúdvík als met Árnigeir behaalde zij een plek in de A-finale. Kiezen was lastig maar kwam vanaf een vijfde plek met Lúdvík uiteindelijk op de derde plaats.
Djákni liep voor de eerste keer een T2 en moest  op zaterdag-morgen als allereerste combinatie starten. Met een mooie 6.30 sloot hij deze proef af. Hij laat een stijgende lijn zien, want het weekeinde ervoor in Wortel (nog in de T4) had hij een 6.10 en zijn eerste F1 met 6.23. In Wortel beide goed voor een eerste plaats in de selectie.
 


 Zondag 19 april Cursus Zit & Balans
 

De wedstrijden gaan weer van start. We zien ook steeds meer zon en daar horen mooie lange buitenritten bij! Voor beide activiteiten streven we naar een sterk gebalanceerd paard dat gemakkelijk onder zijn vrolijke twee-voeter kan lopen. Maar hoe zit het met de ruiter? Wij plannen een cursus Zit & Balans waarbij we alle aandacht schenken aan een harmonieuze houding en de hulpen op het paard. Hier bij gebruiken wij o.a skippiballen, ademhalingstechnieken, Franklin Balls, Balans teugel en nog veel meer. Zowel op de grond als op het paard. Geschikt voor jong, oud, sport en recreatie. De cursus zal plaats vinden op Stoeterij 't Ilperveld en wordt gegeven door Yvonne Groven en Eileen Sowah. Kijk ook even op de agenda. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: info@stoeterijvantilperveld.nl
 


 Leuke video impressie van de stoeterij
 
Paarden te koop, dekhengsten, lessen, cursussen, Aquatrainer, holistische praktijk voor natuurlijke diergezondheid. Wij zijn van alle markten thuis.
Klik hier voor de video.
 


 Leuke paarden te koop
 
 Zoals bekend beginnen wij met de jonge paarden in het najaar als zij ongeveer viereneneenhalf jaar oud zijn. De eerste basis training is nu afgerond en richting het voorjaar worden ze verder doorgereden. Ben je opzoek naar een jong paard om verder zelf in te rijden, dan hebben wij een aantal leuke merries en ruinen staan. Of zoek je een paard wat al wat verder is? Kijk op de verkoop pagina. Maak gerust een afspraak of bel ons voor meer informatie.  

 De nieuwe cursus data met Siggi Mar in 2015 staan op de agenda
 
Zoals ieder jaar geeft de wereldkampioen Siggi Mar weer cursussen op Stoeterij van 't Ilperveld. Natuurlijk voor de sportruiter met ambitie, maar ook voor leergierige recreatieruiters.
Siggi geeft trainingen, voor ruiters op ieder niveau. De lessen zijn individueel. De mogelijkheden van het paard vormen het uitgangspunt.
Samen met de ruiter zoekt hij naar oefeningen die het paard op dat moment goed kan uitvoeren en een stapje vooruit brengen in zijn ontwikkeling. Dit geeft vaak snel resultaat. Bovendien voorkomt deze manier van werken dat ruiter en paard een frustrerend gevecht aangaan. Inschrijven kan hier.
 


 Een succesvol fokkerij jaar voor Het Ilperveld
 
Onze hengst Djákni is elite gekeurd en zes van zijn nakomelingen uitgenodigd voor het fokkerij event, waarvan onze donkerbruin bonte merrie SigurRós tot nu toe het hoogstgekeurde merrieveulen is 8.11. Zij komt uit een dochter van Gumi. SigurRós blijft op het fokkerij-event ook de hoogstgekeurde en daarmee kampioen-merrie-veulen van 2014. Ons hengstveulen Ralli, uit onze Gimsteinn-merrie Rak en Djakni behaalde een mooie 4e plaats van alle Nederlandse hengsveulens
De overige 4 Djakni-veulens zaten erg dicht tegen de 7.90 en scoorden allen een mooie tweede premie.
Gumi's zoon Mimir frá Loar van Demi Brummel werd gekeurd met 7,90 en dus ook uitgenodigd voor het fokkerij Event. De jonge Gumi dochters Álfadís en Naela werden aan de hand gekeurd. De vijfjarige Álfadís presenteerde zich geweldig en kreeg 8.10 (fizo voor exterieur 8,14). De vier jarige Naela 7.95 liet ook duidelijk zien wat Gumi zijn sterke punten zijn 8 voor exterieur en eindeloze natuurlijke taktzuivere tólt met goede beweging.
De Gimsteinndochter Hrafndís scoorde 7.88 ook weer met een 8 voor exterieur.
Ísafold van Sofie en Thomas, een dochter van Árni Geir, was erg onder de indruk en liet niet helemaal zien wat zij in huis had maar scoorde toch een mooie
2e premie met een totaal van 7.80
 

 De eerste Djákni veulens zijn geboren!
 
Van Djákni zijn inmiddels de eerste drie (merrie)veulens geboren.

Bij de familie Brummel een wildkleur bruin en een bruin merrieveulen. Bij ons op Het Ilperveld een heel donkere wildkleurzwarte merrie. Het zijn ondernemende veulens die open en mens gericht zijn. Ze laten al veel souplesse zien en het goede achterhand gebruik blijkt Djákni inderdaad goed te vererven. We zijn nieuwsgierig naar de veulens die nog geboren moeten worden.

Vandaag zijn de eerste merries voor Djákni alweer gebracht en zullen er volgend jaar ook weer een heel stel nakomelingen van hem geboren worden.
 


 Djákni nu ook Elite-hengst tijdens FIZO Norderheide 7/8 mei 2014
 
Tijdens de keuring van 7/8 mei bij Gestut Norderheide is Djakni opnieuw gekeurd. De resultaten van de keuring vorige week op de Kronshof waren wel oke, maar niet geheel bevredigend. Dit deed ons beslutien Djakni een week in Duitsland te laten en opnieuw voor te brengen. Tijdens de verrichtingen onder het zadel hadden wij helaas nu de pech dat er een plotselinge windhoos over kwam, waardoor de resultaten wat te wensen overlieten. Tijdens de herkansing op de tweede dag werd dat ruimschoots goedgemaakt. Zowel exterieur als verrichtingen werden verbeterd. Uit het cijferoverzicht blijkt zijn "compleetheid", zowel qua exterieur als alle gangen en karakter. Een aanwinst voor de fokkerij! Djakni werd uiteindelijk 8,08 gekeurd hetgeen hem de elite-stutus oplevert. Wij zijn trots op onze, door ons zelf op IJsland gefokte hengst, Djakni fra Flagbjarnaholti.
FEIF-levensnummer IS2007181608 - Wildkleur Zwart
V: IS2001187660 - Álfasteinn frá Selfossi
VV: IS1994158700 - Keilir frá Miðsitju
MV: IS1996287660 - Álfadís frá Selfossi
M: IS1998287737 - Drottning frá Regnheiðarstöðum
VM: IS1986186055 - Orri frá Þúfu í Landeyjum
MM: IS1985287020 - Krás frá Laugarvatni
Eigenaar NL0000005369 - Stoeterij van 't Ilperveld
Fokker NL0000005369 - Stoeterij van 't Ilperveld
Hoogste beoordeling
Keuring: FIZO Norderheide     
Keuringsdatum: 7/8 mei 2014           
     
                         
EINDCIJFER:    8,08                 
Exterieur:        7,98                    Verrichtingen:  8,14hoofd:     7,5              tölt:       8
hals/schouder/borst:  8                draf:       8,5
bovenlijn en kruis:     8,5             telgang:  8
verhoudingen:           8                galop:     8
benen:                     8,5              temp. en karakter: 8,5
gewrichten:              7,5              algemene indruk:   8
hoeven:                   7,5              stap:       8
manen en staart:      8,5              langzame tölt:       8,5
               langzame galop:    8
 
 


 Hrímnir bitten groot succes!
 
Steeds meer mensen gebruiken naar volle tevredenheid de Hrímnir bitten. De pasvorm en het materiaal wordt door alle paarden als prettig ervaren en zijn rustiger in de aanleuning.
Verkrijgbaar in onze webshop. Wij hebben alle maten altijd op voorraad. Verkrijgbaar in RVS en Volcano, enkel en dubbelgebroken.
www.hetilperveld-webshop.nl
 

 Het Ilperveld uitgebreid aanwezig op openingsevenement in Ermelo
 
Op 13 april tijdens het openingsevent van het NSIJP zijn de hengsten, Lúðvík, Árni Geir, Gumi en Gimsteinn te zien in de hengstenshow, verder geeft Yvonne als VIT instructeur om 12 uur een clinic over wedstrijdrijden met als pupil Jaap met de spetterende zelfgefokte hengst Djákni frá Flagbjanarholti.  

 Opendag was een groot succes!
 
Meer dan 250 bezoekers mochten wij ontvangen op onze opendag. Wij willen iedereen bedanken voor de complimenten die wij kregen over ons bedrijf. Veel interesse was er natuurlijk voor de demonstratie van de aquatrainer en de hengsten en nakomeingen shows. De Mangalarga was een beetje een vreemde eend in de bijt, maar kreeg veel leuke reacties. Eigenlijk was voor iedereen iets te zien en het weer deed natuurlijk super mee. Ons team willen we hier nog even in het zonnetje zetten, zonder hen was het niet mogelijk geweest. We hopen dat iedereen genoeg informatie heeft kunnen krijgen en mochten er nog vragen zijn, stuur gerust een mail.  

 Programma Opendag 29 maart 2014
 
Neem een kijkje in de keuken van Het Ilperveld!
Vanaf 11.00 uur is de koffie klaar! Voor iedereen een gratis lot voor de loterij.

11.15
Demo Jonge paarden training   
Lezing Natuurgeneeskunde
Demo Dry Needling          
Kidscorner                          
11.45
Speeddaten                         
Demo Aquatraining          
Demo Dubbellonge          
Demo Zadelfitter                            
12.15
Demo Zamar/Laser            
Demo Basistraining             
Lezing Osteopathie            
13.15 Show op de ovaalbaan
Old  Heroes Show                
Mangalarga Marchador  
Hengsten en Nakomelingen Show                                    
14.30
Demo Schriktraining                 
Demo Jonge paarden training   
Info Mangalarga               
Lezing Natuurgeneeskunde                                  
Demo Dry Needling/ Magneettherapie                
Demo Zadelfitter                         
15.00
Lezing Osteopathie           
Demo  Zamar /Laser        
Demo Dubbellonge         
Demo Basis training                   
15.30
Demo Aquatraining          
Demo Mangalarga          
Speeddate /Zadelfitter         
16.15 Loterij/Borrel       
 


 29 Maart OPENDAG
 
Reden voor een feestje!
Stoeterij van 't Ilperveld bestaat 20 jaar, Praktijk Het Ilperveld bestaat 10 jaar.
Iedereen is welkom. Ontmoet andere IJslander-fans, fokkers en geniet van de verschillende activiteiten.
Hoe het programma er precies uit gaat zien wordt nog bekend gemaakt, maar hier vast een klein overzicht van de activiteiten op de open dag.
Hengstenshow, Demonstratie Aquatraining, Workshop Osteopathie, Demonstratie schriktraining, jonge paarden opleiding etc.
 

 Interessante leerzame video over ruggebruik bij paarden in beweging
 
Deze 10 minuten durende video geeft een duidelijk beeld hoe de wervelkolom beweegt bij het paard in beweging. Klik hier.
Neem nog eens 10 minuten de tijd dan leer je hier ook nog iets over gewrichten en gewrichtsontstekingen.
 

 Voorjaarsaanbieding Aquatraining een week all in:  275,= euro.
 
Extra training richting het wedstrijd seizoen.  De Aquatrainer is uitermate geschikt als aanvullende training, of natuurlijk voor revalidatiedoeleinden bij pees-of rugproblemen. Anders dan bij zwemmen, waarbij het paard zijn lichaamsgewicht niet hoeft te dragen, is Aquatraining een functionele manier van trainen. Het paard stapt immers door het water, waardoor het looppatroon verbeterd wordt. Ook het concentratievermogen wordt geoptimaliseerd.
 
De voordelen van de Aquatrainer op een rijtje:
- onbelaste trainingsvorm
- individueel aan te passen door variatie in snelheid, waterhoogte en hellingshoek voor berg-op training.
- verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, coördinatie en balans.

Vanwege de specifieke aanpassingsmogelijkheden van het apparaat, luistert de afstelling zeer nauw met betrekking tot de paslengte van uw paard. Gedegen begeleiding bij de aquatraining, door een geschoolde professional, is dan ook van groot belang.
 

Dekgeld
 


Wist u dat u bij ons alleen dekgeld betaald als uw merrie ook daadwerkelijk drachtig is gescand?

Kijk hier voor tarieven en dekvoorwaarden.

 

 Filmpje
 
 Bekijk de  video over de Hrímnircollectie hier.
 

 De nieuwe  Ástund winter overall verkrijgbaar in de webshop.
 
 Het nieuwe model heeft een slanker silhouet en is gemaakt van een ademende goed waterafstotende soepele stof.
De overall zit uitermate comfortabel en warm wanneer je op je paard zit, maar is ook prettig om te dragen tijdens stalwerkzaamheden of bij het kijken bij cursussen en wedstrijden. Nu € 299,=
 


 De Champion is op voorraad!!
 
 Het nieuwste zadel in de Hrímnir collectie, de "CHAMPION" is deze week binnen gekomen.
Een uitgebalanceerd zadel waarin alle nieuwe inzichten op het gebied van zadels zijn verwerkt.
17 en 17,5 inch. bij ons op voorraad.

Komt u bij ons een zadel passen, dan wordt de rug van uw paard GRATIS door de osteopaat van Praktijk Het Ilperveld volledig gecontroleerd.
  Twee daagse cursus 30 november- 1 december 2013
 
Samen met je paard twee dagen intensief aan het werk? Stoeterij van ‘t Ilperveld organiseert drie á vier weekenden per jaar cursussen gegeven door Yvonne Groven.

Deze weekendcursussen beginnen op zaterdag om 10.00 uur. Zaterdag wordt twee keer per dag gewerkt in de binnenbak, op de ovaalbaan of op de telgangbaan. Op zaterdagavond is er een lezing over een interessant onderwerp, bijvoorbeeld: voeding, hoe help ik mijn paard door de winter, spier opbouw, hoe rijd ik een wedstrijd of een door de deelnemers ingebracht onderwerp. Op zondag heb je een privé les. De cursus eindigt om ongeveer 17.00 uur.

Je paard krijgt een heerlijke box en biologisch hooi, krachtvoer moet je zelf meenemen. Natuurlijk is er ook voldoende aandacht voor de inwendige mens. Alles is inclusief, koffie, thee, lunch, diner en eventuele overnachting met ontbijt.

Enthousiaste recreatieruiters die graag willen leren of ruiters met sportambitie zijn welkom. Je hoeft dus geen ervaren ruiter te zijn om deel te nemen. De lessen worden op individueel niveau gegeven.

Kosten €175,- all-in. Maximaal 8 personen per weekend. Informatie en/of aanmelden info@stoeterijvantilperveld.nl
 

 De datums voor een en twee-daagse cursussen met onze wereldkampioen Siggi Mar in 2014 zijn bekend.
 
In 2014:
8 februari
8-9 maart weekend-cursus
5 april
24 mei
zo 1 juni
28 juni
zo 7 september
11 oktober
Kijk bij de agenda voor meer informatie
 


Fokvereniging uit Duitsland erg enthousiast over onze fokkerij.
 
Afgelopen zaterdag 26 oktober bezocht een fokkerijvereniging uit Duitsland onze fokkerij. Een groep van 32 enthousiaste IJslanderfokkers kregen van Jaap aan de hand van een Power Point Presentatie informatie over de activiteiten op de stoeterij en over de bloedlijnen die wij gebruiken in de fokkerij. Vervolgens werden er 5 en 6-jarige paarden met hun vaders, Gumi en Gimsteinn voorgesteld op de ovaalbaan door Matisse Brummel, Demi Brummel, Eileen Sowah, Jaap en Yvonne. De hengsten Luðvík en Árni Geir werden ook geshowed door Jaap en Yvonne. En natuurlijk de jonge 6-jarige hengst Djákni frá Flagbjarnarholti, deze werd door de hele groep als zeer bijzonder talentvol beoordeeld. Verscheidene fokkers bespraken alvast een dekking voor volgend jaar.
 
 


 26 & 27 oktober cursusweekend op Stoeterij van 't Ilperveld
 
Samen met je paard twee dagen intensief aan het werk? Stoeterij van ‘t Ilperveld organiseert drie á vier weekenden per jaar cursussen gegeven door Yvonne Groven.
Deze weekendcursussen beginnen op zaterdag om 10.00 uur. Zaterdag wordt twee keer per dag gewerkt in de binnenbak of op de ovaalbaan. Op zaterdagavond is er een lezing over een interessant onderwerp, bijvoorbeeld: voeding, gezondheid, hoe help ik mijn paard door de winter, spier opbouw, hoe rijd ik een wedstrijd of een door de deelnemers ingebracht onderwerp. Op zondag heb je een privé les.
Je paard krijgt een heerlijke box en biologisch hooi, krachtvoer moet je zelf meenemen. Natuurlijk is er ook voldoende aandacht voor de inwendige mens. Alles is inclusief, koffie, thee, lunch, diner en eventuele overnachting met ontbijt.
Enthousiaste recreatieruiters die graag willen leren of ruiters met sportambitie zijn welkom. Jeugdruiters kunnen meedoen vanaf 15 jaar. Je hoeft dus geen ervaren ruiter te zijn om deel te nemen, maar ervaren ruiters zijn natuurlijk welkom. De lessen worden op individueel niveau gegeven.
Kosten €175,- all-in. Maximaal 8 personen per weekend. Informatie en/of aanmelden.
 

 De vijfjarigen doen het super!
 
Zoals bekend rijden wij onze jonge paarden niet heel vroeg in. De vijfjarigen zijn nu ruim een half jaar echt onder het zadel en hebben de basis inmiddels goed bevestigd. Allemaal hebben ze veel tölt met goede takt en nu al boven-gemiddelde beweging. Wie op zoek is naar een talentvol paard met sportpotentie kan bij ons terecht, maar ook de recreatieruiter die gewoon graag een goed paard rijdt zal bij ons kunnen slagen. Nieuwsgierig? Bel of mail voor een afspraak en kom gerust eens langs. Kijk bij contact voor emailadres of telefoonnummer.  

 Gimsteinn steelt de show  
Omdat Gimsteinn al 7 keer voor Nederland naar de WK werd uitgezonden en een glansrijke sportcarriere achter de rug heeft kreeg hij een "Wild Card" voor de Old Heroes Show op het WK in Berlijn. Daar liet hij zien dat hij met zijn 19 jaar nog volop in de kracht van zijn leven is. Het commentaar van veel buitenlandse ruiters en juryleden: "ein sehr sehr besonderes Pferd"  

 1e wedstrijd van het seizoen succesvol
 
Op de eerste kwalificatie wedstrijd bij de Breidablik in Oirschot behaalde Yvonne met Thengill de punten voor de A-sport in de tölt. In de viergangen waren de A-sport punten al een keer gereden en werden op deze wedstrijd nog een keer goed bevestigd. Twee keer een tweede plaats net achter Monique Cox. Nu trainen voor de eerste A proeven in de viergangen en tölt in Lingen (Dtsl.)
 


 Jonge hengst Djákni zeer veel belovend
 
In december is een jonge hengst uit onze fokkerij op IJsland bij ons op de stoeterij aangekomen. Het is een zoon van Alfasteinn en Drottning.
We zijn erg enthousiast over de gangen die hij laat zien en zijn coöperatieve karakter. Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje. Djákni dekt dit seizoen een beperkt aantal merries. Meer weten? Stuur een email.
 

Nieuw op stoeterij van 't Ilperveld: De Aqua-icelander aquatrainer
 
De aquatrainer is een uniek apparaat voor het revalideren en trainen door middel van het lopen in water. Deze wijze van trainen levert een grote bijdrage aan het herstel van diverse soorten blessures.
Niet alleen paarden met blessures of problemen hebben baat bij het trainen in de aqua-trainer. Door het positieve effect op takt, spierversterking, schoudervrijheid, fitheid en conditieopbouw zijn er – vooral in het buitenland – veel ruiters en eigenaren die hun (sport)paarden wekelijks in de aquatrainer laten werken als aanvulling op hun trainingsschema. Dit tot grote tevredenheid van ruiter én paard; de paarden vinden de aquatrainer een aangename afwisseling op hun gebruikelijke werk. Deze training is nu beschikbaar bij Stoeterij van 't Ilperveld.
Zowel de snelheid van de band als ook de hoogte van het water is te variëren. Daarnaast beschit onze aquatrainer over een Up-Hill functie, tot 10% bergop. De training kan geheel afgestemd worden op de behoefte van het paard. Er wordt gebruik gemaakt van koud water 9°C, wat gelijk een koelende functie heeft op gewrichten en pezen.

De aquatrainer is een goede aanvulling op de training van sportpaarden, het keuringsklaar maken en het sterker maken van paarden d.m.v. specifieke power-training.
Aquatraining is een effectief hulpmiddel. Door de tegendruk van het water komt er bij beweging meer actie uit de achterhand, hierdoor spant het paard zijn buikspieren aan en ontstaat er een beter ruggebruik met meer schoudervrijheid. Het paard kan zo onbelast worden getraind.

Bij rugproblemen, een oorzaak van veel kreupelheden, is juist de weerstand van het water van belang in het herstelproces. Door de weerstand van het water worden de spieren meer getraind en bij lager water tilt het paard zijn benen hoger op, waardoor het bekken naar achteren kantelt en er lengte wordt gemaakt in de bovenlijn. Dit is wat we graag willen zien: dat een paard door de kanteling van het bekken en verlenging van de rug- en halsspieren in staat is zijn achterbenen goed onder het lichaam te zetten en beweegt met juist ruggebruik.
Op deze manier trainen we onbelast en op ontspannen wijze een goed achterbeengebruik van het dier, terwijl de rug- en buikspieren optimaal aan het werk gezet worden. Het paard onbelast op de juiste manier laten bewegen is een belangrijk startpunt, want hierdoor kan in een volgend stadium het belast bewegen weer opgepakt worden.

Ook preventief kunnen paarden goed in de aquatrainer getraind worden. Het stimuleert tijdens een onbelaste training de juiste spieropbouw en verbeterd het spieruithoudingsvermogen.
Een training van 20 minuten in de aquatrainer staat qua intensiteit gelijk aan ongeveer een uur intensieve training onder het zadel.
Kijk bij tarieven voor de trainings mogelijkheden.

 

 Het Ástund Talent Team heeft thuis basis op stoeterij van 't Ilperveld
 
Van vrijdag 16 november tot en met zondag 18 november vond het eerst trainingsweekend van het kersverse Ástund Talent Team plaats. Het weekend werd geleid door de trainer Bent Rune Skulevold en vond plaats op de prachtige locatie van Jaap en Yvonne Groven in Den Ilp.

De vrijdag stond vooral in het teken van de kennismaking. Kennismaking tussen de teamleden onderling en met Bent. Er werd in paren van twee gereden. Iedereen kon beginnen met laten zien hoe hij of zij thuis ook traint. Op deze manier kon Bent analyseren waar de combinatie op dat moment stond en wat de sterke en zwakke punten zijn in de training. Na deze analyse kreeg iedereen wat kleine oefeningen om de zwakke punten te verbeteren of de sterke punten nog beter te kunnen uitvoeren. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen in deze kennismakingsles al veel vooruitgang boekte.

Op zaterdag reed iedereen apart, op die manier had Bent veel aandacht en tijd om met iedereen persoonlijk aan de slag te gaan. Bij bijna iedereen kwamen ook in deze training weer de centrale thema’s van de pilotweekenden aan de orde, namelijk de zit, de leading rein en de yielding leg. Deze 3 aspecten werden als basis gebruikt om op verder te bouwen met behulp van andere oefeningen. Uit de opbouw van deze trainingen kon erg duidelijk worden afgeleid dat Bent de ruiters degelijk wil trainen, met een duidelijke opbouw. Hij is niet van de ‘quick solutions’, maar gaat voor het lange termijn geluk. Deze opbouw in de trainingen past erg goed bij het meer jaren idee van het plan.

Dit was natuurlijk pas het eerste weekend van het team, maar het viel gelijk al op dat iedereen erg gemotiveerd was. Iedereen staat open voor de trainingen en wil graag met en van elkaar leren. Er heerste een hele open en positieve sfeer en er kan al echt over een team gesproken worden.

 


 Nieuwe hengst uit onze IJslandse fokkerij komt volgende week naar Nederland
 
 Djákni, de vijfjarige zoon van onze merrie Drottning en Alfasteinn frá Selfossi komt volgende week aan uit IJsland. Nieuwsgierig? bekijk hier de video.
 

 Nieuwe paarden op de verkoop-pagina
 
Op zoek naar een talentvol paard? Kijk op de verkoop-pagina. Veel ingereden paarden, maar daarnaast ook diverse talentvolle jonge paarden.
 

 Nakomelingen show van Gumi op de hengstenkeuring in Oirschot
 
Op zondag 29 april zal op de hengstenkeuring Gumi met een flink aantal nakomelingen te zien zijn. De show begint ongeveer om 12.15 uur. Verder zijn Gimsteinn, Ludvik en Arni Geir 's middags ook in de goed gekeurde hengsten presentatie te zien onder het zadel. Vidar staat dit jaar ook ter dekking maar nemen wij deze keer niet mee. Met zijn 23 jaar nog steeds super vruchtbaar en een heerlijk rijpaard. Het programma vind je op de site van het NSIJP.
 

 Verkoopshow
 
Begin april zijn wij met drie verkooppaarden naar de Mortel geweest om tijdens de Maas en Peel indoorwedstrijd een aantal van onze paarden te showen. Mike van Engelen heeft gefilmd en na een avondje knutselen is er een leuke film van gemaakt. Klik hier om hem te bekijken.
 

 De jonge paarden doen het super goed!!
 
We zijn met vijf jonge 4 1/2 jarige ruinen nu ongeveer drie maanden aan het werk. Het blijft mooi om te zien hoe een volledig groen paard, in eigenlijk zo'n korte tijd, veranderd in een heus rijpaard. Nog een paar weekjes en dan krijgen ze een welverdiende pauze. Eind maart pakken we ze weer op. Wie zin heeft in een leuk talentvol jong paard, kom eens langs, mail of bel voor informatie.
 


 Hoogst gekeurde hengstveulen op de veulenkeuring van 18 september!
 
Super veulenkeuring in Den Ilp! Veel publiek en goede paarden.
Het hoogst gekeurde hengstveulen, 2e bij de merrieveulens en de hoogst gekeurde merrie!!!
Resultaten van de veulenkeuring:
Hrimnir van 't Ilperveld (Ludvik fra Feti x Hafrun fra Bakkakoti) 8.03
Aradis van 't Ilperveld (Ludvik fra Feti x Asta fra Ilper Skak) 8.02
Hafdis van 't Ilperveld (Gimsteinn fra Skaney x Hafrun fra Bakkakoti) 8.03
Greifi van 't Ilperveld (Arni Geir fra Feti x Grus fra Gudnabakka) 7.99
Nattrun van 't Ilperveld (Arni Geir fra Feti x Njala fra Bakkakoti) 7.90
Rakni van 't Ilperveld (Arni Geir fra Feti x Rak fra Ilper Skak ) 7.81

 


Wegens groot succes start er weer een beginners cursus RECHTRICHTEN
 
Wegens groot succes komt  Annemarie Berkhuizen weer als gastinstructeur naar Stoeterij van 't Ilperveld, voor een serie van 3 cursusdagen, verdeeld over 3 maanden. Rechtrichten en Werken aan de hand.
Middels een aantal doordachte, rechtrichtende dressuuroefeningen train je vanaf de grond niet alleen je paard, maar ook je eigen ruitergevoel. Daarnaast is het een leuke manier om je rijwerk af te wisselen of bijvoorbeeld om een jong paard voor te bereiden op het werk als rijpaard.
Voor meer informatie over deze manier van trainen kun je terecht op www.ijslandersrechtrichten.nl.
Naast de gezamelijke theorie in de ochtend, is er tijdens de praktijklessen individuele aandacht voor ruiters van elk niveau. Van de recreatieruiter, die graag een soepel en gehoorzaam paard wil rijden dat taktzuiver tölt, tot de meer wedstrijdgerichte ruiter.
We hebben de beschikking over de prachtige trainingsaccommodatie van 't Ilperveld, met binnen- en buitenrijbaan, longeerkraal en ovaalbaan. Ruime boxen met biologisch hooi en, zoals reeds in heel het land bekend, wordt voor de innerlijke mens ook uitstekend gezorgd. In het Heyhús wordt de hteorie gegeven, geluncht en zijn koffie, thee en koekjes te vinden.

Tijdens de lesdagen is het mogelijk om een korte gezondheidscheck te laten doen bij je paard, door osteopaat en natuurgeneeskundige voor dieren, Yvonne Groven. Voor informatie kijk op de website van de praktijk. www.hetilperveld.nl

De data voor deze serie zijn, zondag 25 SEPTEMBER , zaterdag 29 OKTOBER en zondag 20 NOVEMBER.
Er is plaats voor maximaal 8 praktijkdeelnemers en 4 theoriedeelnemers (je volgt de theorielessen en kijkt mee met de praktijklessen).
Kosten: praktijkdeelname € 85,- per combinatie per dag en voor theoriedeelname
€ 35,- per dag .
Heb je geen vervoer of geen eigen paard, dan is deelname met een paard van Stoeterij van 't Ilperveld  ook mogelijk.
Als je mee wilt doen schrijf je dus voor 3 dagen in.
Informatie via de mail: info@stoeterijvantilperveld.nl
 


 Jaap en Yvonne kampioens-titels en in de WK-equipe
 
Na een spannende selectie in Oirschot tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, selecteerden Jaap en Yvonne zich allebei voor de WK in Oostenrijk. Jaap selecteerde zich zelfs met twee paarden die beide meegaan naar Oostenrijk. Jaap zal daar pas kiezen welk paard hij op de WK zal rijden. Gimsteinn wordt voor de zesde keer uitgezonden voor Nederland en de 19-jarige Rodi gaat voor de vierde keer mee. Voor de spectaculair bewegende Prins wordt dit zijn eerste WK ervaring en we verwachten dat het zeker niet zijn laatste zal zijn.
Tijdens de NK werden mooie resultaten behaald w.o. Yvonne Nederlandskampioen T1 met Rodi en 3e in de T5 met de jonge talentvolle Gumi-zoon, Njoli. Jaap werd Nederlandskampioen F1 en Vijfgangenklassement met Gimsteinn en ook nog derde in de T2. Met Prins behaalde hij een prachtige 2e plaats in de V1. Al met al, toch weer een zeer succesvolle NK.
 Volgende week een spannende NK in Oirschot.  
 
Op dit moment hebben Yvonne en Jaap een voorlopige plek in de equipe voor de WK veroverd. Jaap zit er nu zelfs met Prins en met Gimsteinn in. Komend weekeinde wordt er na de laatste selectie definitief bekend wie er mee zullen gaan naar Oostenrijk. Deze week worden in de training de laatste puntjes op de i gezet. Wordt vervolgd......
 


 Jonge 6-jarige merrie van Árni Geir hoog gekeurd op de landsmót
 
Wij zijn bijzonder te spreken over de veulens van Árni Geir. En niet voor niets want zijn nakomeling doen het op IJsland ook heel goed.
IS2006286914 Kreppa frá Feti
F.: IS1999186908 Árni Geir
Sköpulag: 8,0 - 9,0 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 = 8,19
Hæfileikar: 8,5 - 9,0 - 7,5 - 7,5 - 8,5 - 8,5 - 7,5 = 8,25
Aðaleinkunn: 8,23
 

 Nieuw bij 't Ilperveld!
Vanaf nu zijn er jonge paarden te koop bij Stoeterij van 't Ilperveld. Voor deze jonge paarden zijn er bij ons opgroei/begrazings mogelijkheden. Kijk bij de verkoop pagina voor verdere informatie.

 Wedstrijd Hestarholt succes voor Stoeterij van 't Ilperveld
 
De eerste sportwedstrijd van dit seizoen leverde voor de stoeterij vier eerste plaatsen op. Jaap won met Gimsteinn met 7.10 de T2 en met 6.50 de Vijfgangenproef F1. Met Prins versloeg hij Yvonne met 0.06 punt in de T1 (6.83) en werd ook eerste in de V1. Een veelbelovende start voor het komende wedstrijdseizoen.  

Lúðvík, Gimsteinn, Gumi en Árni Geir in de show op zondag 10 april tijdens de hengstenkeuring!
 
Aankomend weekeinde is de jaarlijkse hengstenkeuring op het terrein van de Breidablik in Oirschot. Op zondag zijn de hengsten van onze stoeterij te zien in de show.
 
 Horses on ice 2011
Aankomend weekeinde is er weer een spetterende wedstrijd op de ijsbaan in Haarlem. Van Stoeterij van 't Ilperveld doen drie combinaties mee.

Astrid gaat voor het eerst het ijs op met haar eigen paard Kraki en Yvonne met Rodi en Flipi.
 Cursus nieuws
 
De cursus met Siggi van 16 april is verplaatst naar 23 april.
 
Lúðvík ter dekking bij Siggi Mar.  
Lúðvík frá Feti is een hooggekeurde Orri zoon. Al op vierjarige leeftijd werd hij onder het zadel beoordeeld met een eerste premie. Met maar liefst 8,59 voor rijeigenschappen is deze elitehengst bijzonder interessant voor de Nederlandse fokkerij. In 2008 werd Lúðvík in de Sport uitgebracht op de Íslandsmót en haalde onder Þórarinn Eymundsson een 7,19 in de finale F1, waarmee hij tweede werd.Het karakter en temperament van Lúðvík zijn uitstekend te noemen, beide werden beoordeeld met een 9. Het plezierige karakter en zijn spectaculaire gangen heeft Siggi ook zelf ervaren. Hij reedt Lúðvík in 2010 op de hengstenshow en is bijzonder gecharmeerd van hem. Daarnaast is Lúðvík een prachtig paard. Hij presenteert zich met veel oprichting en trots. Meer informatie op de website van Strandholar  
 13-01-11  Lesdag op zaterdag 19 februari
 
 Op zaterdag 19 februari is er weer les dag met Yvonne Groven. Kijk bij de agenda voor meer informatie.
 Grote belangstelling dus........2e cursus Rechtrichten
 
Wegens grote belangstelling organiseren wij een parallel cursus, die op de andere dagen van het weekeinde plaatsvindt. Dus zondag 6 maart, zaterdag 2 april, zondag 22 mei en zaterdag 18 juni. Lees het onderstaande bericht en kijk bij de agenda om in te schrijven.
 
 Cursus Rechtrichten & Werken aan de hand  
 
 
In 2011 komt Annemarie Berkhuizen als gastinstructeur naar Stoeterij van 't Ilperveld, voor een serie van 4 cursusdagen, verdeeld over 4 maanden. Rechtrichten en Werken aan de hand.
Middels een aantal doordachte, rechtrichtende dressuuroefeningen train je vanaf de grond niet alleen je paard, maar ook je eigen ruitergevoel. Daarnaast is het een leuke manier om je rijwerk af te wisselen of bijvoorbeeld om een jong paard voor te bereiden op het werk als rijpaard.
Voor meer informatie over deze manier van trainen kun je terecht op www.ijslandersrechtrichten.nl.
Naast de gezamelijke theorie in de ochtend, is er tijdens de praktijklessen individuele aandacht voor ruiters van elk niveau. Van de recreatieruiter, die graag een soepel en gehoorzaam paard wil rijden dat taktzuiver tölt, tot de meer wedstrijdgerichte ruiter.
We hebben de beschikking over de prachtige trainingsaccommodatie van 't Ilperveld, met binnen- en buitenrijbaan, longeerkraal en ovaalbaan. Ruime boxen met biologisch hooi en, zoals reeds in heel het land bekend, wordt voor de innerlijke mens ook uitstekend gezorgd. In het Heyhús wordt de hteorie gegeven, geluncht en zijn koffie, thee en koekjes te vinden.

Tijdens de lesdagen is het mogelijk om een korte gezondheidscheck te laten doen bij je paard, door osteopaat en natuurgeneeskundige voor dieren, Yvonne Groven. Voor informatie kijk op de website van de praktijk. www.hetilperveld.nl

De geplande data voor deze serie zijn zaterdag 5 maart, zondag 3 april, zaterdag 21 mei en zondag 19 juni.
Er is plaats voor maximaal 8 praktijkdeelnemers en 4 theoriedeelnemers (je volgt de theorielessen en kijkt mee met de praktijklessen).
Kosten: praktijkdeelname € 85,- per combinatie per dag en voor theoriedeelname
€ 35,- per dag .
Heb je geen vervoer of geen eigen paard, dan is deelname met een paard van Stoeterij van 't Ilperveld  ook mogelijk.
Als je mee wilt doen schrijf je dus voor 4 dagen in.
Informatie via de mail: info@stoeterijvantilperveld.nl

 Cursussen met Siggi in 2011.. de data zijn bekend
 
Ook in 2011 komt Siggi Mar weer als gastinstructeur op Stoeterij van 't Ilperveld. De cursusdagen zijn leerzaam, inspirerend en gezellig. Individuele training voor ruiters van elk niveau. Kijk bij de agenda of stuur een mailtje voor meer informatie. info@stoeterijvantilperveld.nl

   
   
Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2011 

 28 augustus 2010
Gimsteinn en Jaap Europees kampioen in de vijfgangen!!
 
Nederland heeft goede resultaten behaald op het Mid European Championship in Oostenrijk.
Twee Europese titels werden behaald door Stella Timmerman in de Speedpass en Jaap Groven in de Vijfgangen F1.

Jaap won ook de T2 overtuigend met een eindtotaal van 7,69, met zeer hoge punten (8,33) voor het losse teugel onderdeel; in deze proef werd Mieke van Herwijnen met Spá frá Ármóti 3e en Franka Struik werd met Tun von Borbeck 4e. Yvonne Groven werd in de B-finale T2 8e met Gumi frá Ilper Skák; met Roði frá Lágafelli haalde Yvonne de B-finale in de V1 in een zeer sterk veld en ze werden uiteindelijk 10e.
Verder werden er door de young riders, Matisse Brummel en Michel Venner goede resltaten behaald. Matisse won de B-finale T3 en ging door naar de A-finale, waarvoor ook Michel Venner zich direct al had geplaatst. Michel Venner werd bij de youngriders ook nog 2e in de telgangren en 3e in de V2. In de telgang onderdelen deden Stella, Michel en Jaap het goed. Stella werd 3e in de telgangproef (bij de jeugd) en won natuurlijk de speedpass bij de jeugd, waarin Michel 3e werd.
Jaap werd 5e in de telgangproef (algemeen); waardoor hij met deze resultaten in het vijfgangen klassement 2e werd en ook nog een 2e plaats behaalde in de IJslandse combinatie.

In het landen klassement werd Nederland derde. Een mooi resultaat voor ons kleine landje waarbij vooral de jeugdruiters op de telgang onderdelen een sterke indruk achter lieten.
Voor Gimsteinn frá Skáney was vanuit het internationale veld veel bewondering. Zo'n veelzijdig paard dat op 16 jarige leeftijd nog zo presteert werd heel bijzonder gevonden.

 16 augustus 2010               Najaars cursus met Siggi Mar
 
 Er zijn voor dit najaar nog drie nieuwe data voor een dagcursus met Siggi.
18 september, 23 oktober en 13 november.
Voor iedere ruiter zijn deze cursussen geschikt. Van de recreatie ruiter, die graag een soepel en gehoorzaam paard wil rijden dat taktzuiver tolt, tot de meer wedstrijd gerichte ruiter. We hebben een prachtige trainingsaccomodatie zoals een ovaalbaan, telgangbaan, een binnen- en buitenrijbaan en goede boxen.
Er wordt individuele training gegeven, gericht op het niveau van ruiter en paard.
Kijk in de agenda voor meer informatie of stuur een mailtje
 

2 augustus 2010            Nederlandse kampioenen in Den Ilp
 
Na de Open Belgische kampioenschappen in Bornem begin juli waar 4 eerste plaatsen in de sportklasse A werden behaald was de NK was voor ons weer een enorm succes. Met Gimsteinn en Rodi, inmiddels al 16 en 18 jaar oud, werden dit jaar maar liefst 4 Nederlandse titels in de wacht gesleept. Rodi werd met Yvonne 2e in de T1 en voor de 4e keer in hun sportcarriere Nederlandskampioen in de Viergangen sportklasse A.
Gimsteinn lijkt nog steeds beter te worden en is het prototype van de veelzijdigheid van een IJslander. In de T2 en F1 selectie stond hij in beide proeven op de eerste plaats. Het is lastig om die plaats in de finale te behouden maar overtuigend won hij de vijfgangen en ook de T2. In combinatie met een goede telgangproef wist hij ook de Nederlandse titel in het vijfgangen klassement voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen.
 


Merrie met hengstveulen, drachtig van Luðvík frá Feti.

Merrie met merrieveulen, drachtig van Arni Geír frá Feti
Hafrún is een grote merrie die de laatste jaren voor de fokkerij gebruikt is. Haar vader is de bekende hengst Gammur fra Gerdum. Ze is als vijfjarige ingereden en daarna de fokkerij in gegaan. Eczeemvrij. Ze geeft hele grote, maar toch evenredig gebouwde, nakomelingen met veel tolt en makkelijk temperament. Ze is drachtig van Luðvík en heeft een mooi groot hengstveulen van Vidar frá Akureyri aan de voet.


Tevens te koop Lineik met een prachtig merrieveulen van de Orri zoon Örn frá Steinnesi, drachtig van Árni Geir frá Feti. Lineik is een Gimsteinn dochter uit de bekende merrie Eik van Hall( V. Trausti van Hall). Door omstandigheden is zij alleen als fokmerrie te gebruiken.


 

 

5 mei 2010
 
 Afgelopen weekeinde in Meijel behaalde Jaap met Prins de sport A kwalificatie in de T3. Ook startte hij voor de eerste keer in de V1 en behaalde de eerste prijs.
Met Gimsteinn won hij overtuigend de F1 en de T2. Het was ondanks het regenachtige weer, een leuke en gezellige wedstrijd. De combinatie met de jeugd was een bijzonder leuk initiatief van Cees en Isabelle.
Zeker voor herhaling vatbaar.
 


20 april 2010


Op de eerste wedstrijd in Hestarholt heeft Jaap met Ludvik de F2 gewonnen. Best wel spannend zo'n eerste keer, je moet toch weer een team gaan vormen met je paard. Ludvik heeft een enorme "will to please", dus dat gaat goed komen. Maar eerst komt het dekseizoen eraan.Inmiddels zijn er al behoorlijk wat merries die zich zullen laten verleiden door Ludvik en Arni Geir. Mocht je interesse hebben in een dekking....wacht niet te lang. Met dank aan Ben en Lo voor de prachtige foto's12 april 2010

Op de hengstenkeuring was iedereen erg enthousiast over Ludvik. Hij liet zich ook imposant zien onder zijn gelegenheidsruiter Siggi Mar. Het commentaar van Siggi: "I enjoyed every second. This is a great horse!"

Een dekking van een tophengst onbetaalbaar??
Niet bij stoeterij van 't Ilperveld. Wij dragen de fokkerij een warm hart toe en willen iedereen de mogelijkheid bieden om met topmateriaal te fokken. Fokkerij op hoog niveau nu dus voor iedereen mogelijk!!!

Ludvik frá Feti, Gimsteinn frá Skáney en Árni Geir frá Feti.

Gumi fr
á Ilper Skák en Vidar frá Ákureyri.

Al onze hengsten dekken natuurlijk in de kudde, waarbij de kans op drachtigheid altijd het grootst is. Biologische weides en intensief toezicht.Wie advies wil over de juiste hengsten keuze voor zijn merrie.....kan een afspraak maken om de mannen te bekijken en te bespreken welke hengst het beste bij de merrie en het fokdoel past.Voor meer informatie of aanmelding ..stuur een mailtje of neem telefonisch contact op.

De dekvoorwaarden vind u hier.
22 januari 2010

Een dekking van een tophengst onbetaalbaar?? Niet bij stoeterij van 't Ilperveld. Wij dragen de fokkerij een warm hart toe en willen iedereen de mogelijkheid bieden om met topmateriaal te fokken.
Al onze hengsten dekken natuurlijk in de kudde, waarbij de kans op drachtigheid altijd het grootst is. Biologische weides en intensief toezicht.
Ludvik (8.51), Arni Geir (8.23) en Gimsteinn (8.26)
Gumi en Vidar.
De dekvoorwaarden vind u hier

20 januari 2010

Tot onze schrik zijn in eens alle IJslandse letters op deze site verdwenen. Dit komt waarschijnlijk door een verkeerde update bij onze webhost verdwenen. We zijn er mee bezig en hopen dat het snel weer in orde komt. Sommige namen zijn bijna onleesbaar geworden, excuses voor het ongemak.
23 november 2009

Goede voeding is van groot belang voor een optimale gezondheid. Sinds enige tijd voeren wij de muesli's van Marstall. Het bevalt ons uitstekend, zo goed dat wij dealer zijn geworden van dit voer.
Ook vanuit de Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Osteopathie hebben wij interesse in dit voer. Het is gebalanceerd, makkelijk opneembaar, "schoon" voer met veel mogelijkheden om paarden met klachten van de juiste bijvoeding te voorzien. Een speciale lijn met spelt voor paarden met glucose intolerantie, voeding gegarandeerd zonder toegevoegde suikers, met of zonder haver en een lijn voor eczeemgevoelige paarden.10 augustus 2009

We zijn net terug van de WK in Zwitserland. Het niveau van de paarden was extreem. Het Nederlandse team behaalde toch mooie resultaten. Vofa werd op n honderdste net vierde bij de 7 jaar en oudere merries, met bij de exterieur keuring een negen voor verhoudingen! Gimsteinn werd negende in de Five-gait combination. Een geweldig resultaat, zeker na zijn blessure, die de training toch wat in de war had gegooid.


27 juni 2009

Goede resultaten op de WK keuring in Oirschot. De door ons gefokte merrie Vofa frá Ilper Skák behaalde ruimschoots de norm voor uitzending naar de WK in Zwitserland. 8.03 voor exterieur en 8.23 voor gangen. We hopen dat Vofa op de WK haar cijfers nog kan verbeteren. En dan ... een veulen van onze nieuwe hengst.


Stoeterij van 't Ilperveld is een Aequor erkend opleidingsbedrijf. Sinds 2001 is het voor vmbo-scholen mogelijk om leerwerktrajecten aan te bieden. In een leerwerktraject is de praktijk een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Aequor heeft de taak te zorgen voor voldoende goede leerwerkplekken in het werkveld. Aequor hanteert voor het erkennen van leerbedrijven een aantal kwaliteitseisen.